AKTIVITETER

Här kan du läsa om aktiviteterna som finns att utforska i Alanya

SLOTTSRUINER
Besök dom vackra slottsruinerna ifrån 1600-talet


CLEOPATRA
Ta en promenad ner till någon av dom vackra stränderna.


MAT & DRYCK
Upplev guldkornen av Turkiets mat och dryckesliv.


GROTTORNA
Besök dom vackra grottorna upp i bergen.


I Alanya finns det massor att göra. Dom mest kända sakerna inkluderar Cleopatra Beach, tre steg och du är ute i medelhavet, är bland annat 2014 års vinnare av Travellers’ Choice™ på Trip Advisor. Om du är ute efter någonting mer spännande så finns t.ex Dim Cay som är en bergsflod med vackra vattenfall man kan åka på trippar igenom, detta vann 2013 års Certificate of Excellence på Trip Advisor och är perfekt för dom över 35 år.

Alanya Kalsei eller Alanya Castle som det kallas är en borg som byggdes 1226. Borgväggen är över 6km lång och har över 140 torn, detta gör detta till en mäktig upplevelse för alla åldrar. Alanya har även ett 900 år gammalt skeppsvarv som är ett måste om man är intresserad av gammal sjöfart. Till dessa destinationer kan man ta taxi eller vända sig till en turistbyrå som hjälper dig med utflykten.

Maten i turkiet är härlig. Det är lite utav en hybrid av centralasien, europeisk mat, mellanöstern och balkanmaten. En typsik turkisk frukost innebär några olika ostar, oliver, bröd, marmelad,  inlagd gurka och honung. Ingredienser som används ofta i det turkiska köket är lamm, nöt, kyckling, fisk, aubergine, paprika, lök, vitlök, linser, bönor och tomater. Nötter, speciellt pistagenötter, kastanjer, mandlar, hasselnötter och valnötter, tillsammans med kryddor.

Prioriterade kryddor och örter inkluderar persilja, spiskummin, svartpeppar, paprika, mynta, oregano, pul biber (röd paprika), kryddpeppar och timjan.

Vill du läsa mer om aktiviteterna i Alanya så har Tripadvisor listat det som turisterna själva har recenserat högst, vilket vi tycker är  bra då det är tursiterna som är mest kritiska. Länken hittar du här.

Välkommen till Alanya!